Nyúlhúst adományozott a Debreceni Karitatív Testületnek a Nyúl Terméktanács

2018.08.21

150 kilogramm egészséges nyúlhússal támogatja a szakmai szervezet a Debreceni Karitatív Testületet. Az adományt jelképesen a ma megnyílt Farmer Expo-n vette át Széles Diána alpolgármester, a Testület társelnöke.

Folytatódik a tavalyi évben megkezdett nyúlhús kampány. A nyúlhús széles körű megismertetésében részt vesznek mind a hazai kistermelők, – akik elsődlegesen saját fogyasztásra és termelői piacokra állítanak elő vágó nyulat -, mind pedig a kis – és nagykereskedelmi üzletek. A program fővédnöke Nagy István agrárminiszter kiemelte: a nyúlhús népszerűsítésének komoly népegészségügyi jelentősége van, hiszen emészthető, zsírszegény és minőségi fehérjeforrást jelent a fogyasztóknak.

A kampányban egy jótékonysági akcióval is részt vesz Nyúl Terméktanács. A szakmai szervezet nevében Nagy István agrárminiszter adta át jelképesen az adomány Széles Diána alpolgármesternek, a Debreceni Karitatív Testület társelnökének. Az alpolgármester azt mondta: a   450 ezer forint értékű 150 kg nyúlhús rengeteg rászorulóhoz fog eljutni.

az eredeti hír itt elérhető