Debrecen Hotels

Nyolc határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

  2018 jún 25 / #debrecen
Google ads
Google ads

Nyolc határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken egy, szombaton kettő, vasárnap öt jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások. Embercsempészés miatt négy gyanúsított ellen indult eljárás.

A 2017. március 28-tól hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült föl bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Az elmúlt héten az ország területén összesen 20 migránst tartóztattak föl, és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten – június 11-től 17-ig – ez a szám 28 volt. A román határszakaszon öt migránst fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.