Debrecen Hotels

Nyolc év fegyházbüntetésre ítélték a pécsi trafikrablót

  2018 jún 28 / #debrecen
Google ads
Google ads

Nyolc év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Járásbíróság szerdán, nem jogerősen azt a 33 éves férfit, aki tavaly nyáron négy alkalommal rabolt ki pécsi dohányboltokat, amivel összesen 530 ezer forint zsákmányra tett szert.

A vádlottat négy rendbeli rablásban és rablás előkészületében találták bűnösnek. A bíróság 219 ezer forintos vagyonelkobzás mellett kötelezte a férfit a csaknem 8 millió forintos bűnügyi költség és 311 ezer forintnyi kártérítés megfizetésére is – közölte a Pécsi Törvényszék az MTI-vel.
A vádlott 2017 nyarán rendszeresen fogyasztott alkoholt és kábítószert, hajléktalanként rendezetlen anyagi körülmények között élt. Elhatározta, hogy dohányboltokat rabol ki, ezért vett egy játék fegyvert, amely “a megtévesztésig hasonlít az eredeti Beretta 92-es fegyverhez” – írták.
A férfi tavaly június 7-e és augusztus 14-e között – hasonló módszerrel – négy alkalommal rabolt ki nemzeti dohányboltokat Pécsen, közvetlenül azok esti zárása előtt. Az egyik trafikot kétszer is kirabolta. A rablásokkal összesen 530 ezer forintot zsákmányolt, az általa okozott kár nem térült meg.
A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság korábban azt közölte: a férfi tavaly augusztus 23-án este egy Tüzér utcai dohányboltot akart kirabolni, de a rendőrök csapdát állítottak neki, ezt követően az utcán elfogták.
A járásbíróság ítélete ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így a döntés nem jogerős. A férfi a másodfokú eljárás befejezéséig előzetes letartóztatásban marad.