Debrecen Hotels

Nyári táborba látogattak el a debreceni rendőrök

  2018 Júl 06 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársa, Kovács Mihály rendőr százados a Debreceni Állatkertben megrendezett nyári táborban tartott interaktív foglalkozást a gyerekeknek 2018. július 5-én. A százados a biztonságos kerékpározás szabályaira hívta fel a figyelmet, ezt követően a KRESZ Parkban és a kialakított ügyességi pályán tehették próbára tudásukat a kicsik.

A Debreceni Rendőrkapitányság nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a gyerekek a közlekedési szabályokat játékos formában minél hamarabb megismerjék, hiszen a tudatos közlekedésbiztonságra nevelés elengedhetetlenül fontos a balesetek megelőzése érdekében.

A közlekedés minden résztvevőjére, így a kerékpárosokra is vonatkozik a „látni és látszani” biztonsági alapelv. Az esti szürkületben és éjszaka nagyon fontos, hogy kerékpárunk megfelelően legyen kivilágítva. Az első és a hátsó lámpa mellett helyezzünk az ülés alá és a küllők közé fényvisszaverő prizmát!

Testi épségünk megóvása érdekében viseljünk sisakot és térdvédőt! Ügyeljünk a megfelelő öltözékre! Viseljünk fényvisszaverő mellényt, ruházatunkon legyen fényvisszaverő csík vagy viseljünk feltűnő színeket.

Kerékpárral a kerékpárúton, a kerékpársávon közlekedjünk. Ahol ilyen nincs, ott a leállósávon vagy a kerékpározásra alkalmas útpadkán kell közlekedni.

Akár gyalogosról, akár kerékpárosról van szó, nagyon fontos, hogy rossz látási körülmények között is jól láthatóak legyenek a közúti közlekedés során.