Női labdarúgó Eb-selejtező: egy döntetlenre futotta Azerbajdzsán ellen

2024.04.06

Szarvas Alexandra döntetlennel debütált a női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként, miután a magyarok 1-1-et játszottak az azeri csapattal az Európa-bajnoki selejtezősorozat pénteki nyitófordulójában.

A szegedi mérkőzésen végig nagy fölényben futballozott a magyar együttes, amely rendre már saját térfelén letámadta a riválisát. Csak idő kérdése volt, mikor sikerül vezetést szerezni, ezt sokáig a vendégek kapusa akadályozta meg bravúros védéseivel, egy ízben pedig a jobb kapufa mentett helyette Zeller Dóra lövésénél. Közvetlenül a szünet előtt az addig remeklő azeri hálóőr nagyot hibázott, így a bal oldalról befelé törő Csiszár Henrietta rövid sarokra tartó lövése utat talált a kapuba.

A térfélcserét követően is nagy fölényben volt a magyar csapat, de már jóval kevésbé volt veszélyes kapura. Az ellenfél csak elvétve lépte át a félpályát, azonban egy ilyen támadás végén büntetőhöz jutott, s abból egyenlített. A hajrában rohamoztak a magyarok, gólt viszont nem sikerült szerezniük, így be kellett érniük az egy ponttal.

A válogatott kedden az ezúttal Svájcban 3-1-es vereséget szenvedő Törökország vendége lesz.

Mivel a B ligában szerepel a magyar csapat, így a négyeséből nem tud közvetlenül kijutni a kontinensviadalra. A júliusig tartó csoportküzdelmek után a négy csoportgyőztes és a két legjobb második keresztbe játszik ugyanezen liga két rosszabb másodikjával és négy harmadikjával. A továbbjutóra még egy párharc vár – immár a részvételért.

Pápai Emőke
Pápai Emőke (b) és az azeri Vusala Seyfatdinova a Magyarország – Azerbajdzsán női labdarúgó Európai-bajnoki selejtező mérkőzésen a szegedi Szent Gellért Fórumban 2024. április 5-én. A találkozó 1-1-es döntetlenre végződött. MTI/Ujvári Sándor

Női Eb-selejtező, B divízió, 1. csoport, 1. forduló:

Magyarország-Azerbajdzsán 1-1 (1-0)

gól: Csiszár (44.), illetve Jafarzade (74., 11-esből)

A csoport másik eredménye:
Svájc-Törökország 3-1 (1-0)

az eredeti hír itt elérhető