Debrecen Hotels

Nincsteleneket vendégelnek meg karácsony második napján Debrecenben

  2018 dec 22 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete és a Segíts a rászorulókon facebook csoport karácsonykor sem feledkezik meg a cívis városban élő nehéz sorsú embertársainkról. A több éves hagyománynak megfelelően az ünnep másnapján vendégségbe hívják a városban élő szegényeket, a közmunkából tengődő családokat, a magukra maradt kisnyugdíjasokat, az utcán élőket.

Kis csapatunk ünnepi menüvel igyekszik, – ha csak pár órára is – szebbé tenni a Megváltó születésének ünnepét.

A szeretet ünnepén igyekszünk ajándékokkal is kedveskedni a szüleikkel érkező gyermekeknek.

Szeretnénk, ha emlékezetes lenne 2018 karácsonya azoknak a nincsteleneknek is, akiknek nem lesz feldíszített fenyőfájuk, akik Szenteste még annak is örülnek, ha nem hidegben, fázva, dideregve telnek el az ünnep órái. A kis csapatunk anyagi lehetőségei végesek, nem vagyunk tehetős emberek, de tiszta szívvel adjunk, amit pénztárcánk enged.

Kérünk minden jóérzésű honfitársunkat, – ha erre lehetősége van – akár anyagi támogatással, de akár meleg ruhaneművel, élelemmel, bejglivel, süteménnyel, gyermekjátékokkal, könyvekkel, járuljon hozzá a “nincstelenek karácsonyához”. Higgyék el, minden adomány jó helyre kerül, nagyon sok rászoruló ember számára szerezhetünk közösen örömet. Aki segíteni szeretne karácsony másnapján délelőtt megtalál bennünket a Petőfi téren. Minden támogatásnak örülünk, jó szívvel fogadunk

– írja közleményében az egyesület.

A karácsonyi ünnepi ételosztás ideje: 2018. december 26 /szerda/, 11.00 -óra

Az ételosztás helye: Debrecen, Petőfi tér