Debrecen Hotels

Nézőpont: a közép-európai régióban hasonló Oroszország és az Egyesült Államok megítélése

  2018 jún 17 / #debrecen
Google ads
Google ads

A közép-európai régióban hasonló Oroszország és az Egyesült Államok megítélése, de országonként hatalmas eltérések vannak – mondta a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Nagy Dániel közölte: 11 ország – a Magyarországot körülvevő államok, Németország, Ausztria, a visegrádi négyek és balkáni országok – bevonásával készítettek felmérést, amelyben Oroszország és az Egyesült Államok megítélését vizsgálták.

Ismertette: az emberek körülbelül fele pozitívan ítéli meg Oroszországot és az Egyesült Államokat, 40 százalék pedig negatívan, ugyanakkor – folytatta – országonként hatalmas eltérések tapasztalhatók. Részletezte: Oroszországot inkább a balkáni országok, köztük is Szerbia és Bulgária ítéli meg kifejezetten pozitívan, az amerikaiakat pedig a V4-ek látják pozitívabbnak és a balkáni országok lakosai között alacsonyabb a népszerűségük.

Nagy Dániel jelezte: a lengyeleknél kimagaslóan pozitív az Egyesült Államok megítélése, Oroszország pedig kiemelkedően népszerűtlen közöttük.