Debrecen Hotels

Nevelőszülői hálózatát fejlesztette a máltai szeretetszolgálat

  2018 jún 29 / #debrecen
Google ads
Google ads

Fejlesztette nevelőszülői hálózatát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a 38,3 millió forintos európai uniós forrásból eszközöket szereztek be és képzéseket tartottak.

Horváth Ádám, a szeretetszolgálat országos nevelőszülői hálózatának szakmai vezetője a pénteki, budapesti projektzáró sajtótájékoztatón elmondta, az összeg túlnyomó részéből a nevelőszülők mindennapi életét megkönnyítő eszközöket – mosógép, hűtőszekrény, babakocsi, mérleg, kerékpár, informatikai berendezések – szereztek be, amelyeket kölcsönbe adnak azoknak, akiknek éppen szükségük van rájuk.

A fennmaradó pénzből képzéseket tartottak a szervezet munkatársainak, pszichológusainak, gyermekvédelmi tanácsadóinak, hogy az ország különböző pontjain egységesen tudják képviselni az általuk képviselt értékeket.

A nevelőszülőknek is tartottak tréningeket, bemutatták nekik a frissen vásárolt fejlesztő eszközöket, előadásokat szerveztek a drogprevencióról és a gyermekbántalmazásról, valamint bővítették munkaerőpiaci ismereteiket is – ismertette Horváth Ádám.

Morva Emília, a szolgálat közép-magyarországi regionális központjának vezetője elmondta, a nevelőszülők olyan nehéz sorsú gyerekeket fogadnak be a saját családjukba, akiket valamilyen probléma miatt ki kell emelni a vér szerinti családjukból.

Céljuk, hogy ezek a gyerekek is ugyanolyan esélyeket kapjanak, mint a saját családjukban nevelkedők, ezért a munkájuk hihetetlenül sok erőt és szeretetet kíván meg tőlük – emelte ki.

A kiosztott sajtóanyag szerint a szeretetszolgálat 20 éve működő nevelőszülői hálózatában jelenleg 87 nevelőszülő lát el 212 gyereket, köztük fogyatékossággal élőket, halmozottan sérülteket. A nevelőszülők a gyerekek gondozása mellett tartják a kapcsolatot a vér szerinti szülőkkel annak érdekében, hogy a gyerekek visszatérhessenek a saját családjukba vagy örökbefogadókhoz kerülhessenek.