Debrecen Hotels

Nem verte nagydobra a kormány, hogy országos antitestvizsgálat indult a kínai vakcinával kapcsolatban

  2021 ápr 30 / #debrecen
Google ads
Google ads

Miközben a kínai vakcina hatékonysága körüli kérdőjelek miatt sokan végeztetnek antitest-vizsgálatot, addig alig tud arról bárki is, hogy a Magyarországon alkalmazott vakcinákkal kapcsolatban országos antitest-vizsgálat indult – írja a Mfor.hu.

A vizsgálat híre azért figyelemre méltó,

mert ilyen mérés indítását az elmúlt hetekben több neves kutató is sürgette a kínai vakcina által kiváltott immunválasz körüli bizonytalanságok tisztázására, és a Magyar Orvosi Kamara is jelezte, hogy szükség lenne rá, mégis csak véletlenül derült ki, hogy már folyamatban van egy ilyen vizsgálat szervezése.

Az antitestmérés indulására úgy derült fény, hogy

egy Facebook-bejegyzésben felbukkant egy „Betegtájékoztató Covid oltást követő immunválasz követésére” című dokumentum, amelyet a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja adott ki.

Ez alapján eleinte az a téves információ kezdett terjedni, hogy a vizsgálatot a pécsi klinika indította, valójában egy országos felmérésről van szó, amelyet az Országos Onkológiai Intézet vezet. A Telex úgy tudja, emellett a Dél-Pesti Centrumkórház és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet is részt vesz benne, de feltehetően további intézmények is.