Debrecen Hotels

Nem ússza meg a rendőr, aki durván bántalmazott egy kiskutyát – megrázó felvétel

  2018 feb 21 / #
Google ads
Google ads

Országszerte hatalmas felháborodást keltett az a videó, amelyen egy rendőr látható, aki egy kiskutyát szó szerint beüt a csomagtartóba.Facebookon kezdték osztogatni, majd a videómegosztókra is feltöltötték a telefonos felvételt, ami minden jóérzésű ember szemében – enyhén szólva – visszatetszést kelt. A rendőr érthetetlen brutalitással bánik egy kiskutyával, a felvételt készítő pedig egyáltalán nem próbálja meg jobb belátásra bírni.

Kérjük, csak az nézze meg, akinek kötélből vannak az idegei!

A rendőrség később közleményt adott ki az ügyről:

A közösségi médiában, majd az online portálokon megjelent videófelvételen látható esettel összefüggésben a Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője azonnali parancsnoki kivizsgálást rendelt el, amelynek eredményeként az érintett rendőrt 2018. február 20-i hatállyal szolgálati beosztásából felfüggesztette.

A Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője az ügy további vizsgálata céljából feljelentést tesz az erre hatáskörrel és illetékességgel rendelkező ügyészségen.

A gödöllői rendőrök intézkedtek a kutya soron kívüli állatorvosi vizsgálatára, amely elsődlegesen megállapította, hogy az állat nem szenvedett sérülést az eset során.

A videót feltöltő szerint az eset Dányon történt, a település polgármestere nem kívánta kommentálni, szerinte a hatóságoknak kell eljárniuk.

HVG információja szerint a videón maguk a rendőrök is kiakadtak, és hamar beazonosították a rendszám alapján, hogy ki volt szolgálatban a valószínűsíthető időpontban az autóval.

A lap úgy tudja, hogy a rendőrt nem intézkedés közben filmezték le, vagyis nem hivatalosan járhatott el, hanem valószínűleg a saját vagy számára ismerős állattal bánt ennyire durván.

Pataki Gábor, az Állatmentő Liga vezetője a hvg.hu-nak azt mondta, hogy szerinte egyértelmű, hogy a videón látható bánásmód megalapozza az állatkínzás gyanúját, ebben az esetben pedig nemcsak a rendőr szolgálati viszonyára nézve lehetnek következményei a történteknek, de büntetőeljárás is indulhat vele szemben.

A videón látható ütlegelés miatt már önmagában eljárás indulhat, állatkínzás miatt, ebben az esetben az állatot akár el is kobozhatják

– tette hozzá.