Debrecen Hotels

Nem mindennapi sztori: egy pap is “segítette” imáival a magyar mentősök munkáját

  2018 Júl 24 / #debrecen
Google ads
Google ads

Alaposan meglepődtek az Országos Mentőszolgálat munkatársai, mikor a napokban egy józsefvárosi esethez riasztották őket.

 

Az OMSZ a Facebook-oldalán számolt be a nem mindennapi életmentésről:

Egy VIII. kerületi lakásba riasztották a Bázis Mentőállomás rohamkocsiját. Egy nő esett össze, aki nem vett levegőt.

Kiérkező bajtársaink gyors vizsgálatot követően azonnal megkezdték a beteg újraélesztését. Bár az összeszokott mentőegység tagjai már jó pár éve a mentőhivatást gyakorolják, ami az ellátás közben történt, még őket is meglepte.

Egy pap érkezett reverendában a helyszínre, akit a család értesített az újraélesztésről. A beteg életéért így már négyen is küzdöttek, ki-ki a maga módján.

A mentőorvos lélegeztetett, az ápoló a gyógyszerekkel volt elfoglalva, a gépkocsivezető a mellkasi nyomásokat végezte, miközben a tiszteletes hangos imádkozásba kezdett a beteg mellé térdelve.

Bár a mentők saját szavukat is alig hallották a szenténektől, amihez a család többi tagja is csatlakozott, nem zavarta őket a betegért vívott küzdelemben.

A beavatkozás hosszú percekig tartott, míg a beteg vérkeringése és valamivel később a légzése is visszatért. A minden szempontból emeltszintű újraélesztést követően bajtársaink végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az asszonyt.