Debrecen Hotels

Nem akarta elütni a macskát, villanyoszlopot döntött Hajdúnánáson

  2021 szept 08 / #debrecen
Google ads
Google ads

A fiatal sofőr egy macska miatt rántotta el a kocsi kormányát, majd nekiütközött egy villanyoszlopnak

A Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki gépkocsival közlekedve gyakorlatlansága folytán a jármű egyik utasának súlyos sérülést okozott.

A vádlott 2019. augusztus 16-án a késő esti és az éjszakai órákban Hajdúnánáson baráti körben egy szórakozóhelyen tartózkodott, majd onnan hajnali 2 óra körüli időben gépkocsival szándékoztak hazamenni.

A vádlott által vezetett járműben további három utas tartózkodott, a vádlott és a jobb oldali első ülésen ülő személy bekötött biztonsági övvel közlekedett, míg a hátsó ülésen ülő személyek nem csatolták be a biztonsági övüket.

Hajdúnánás belterületén haladva egy egyenes útszakaszon a gépkocsi elé beszaladt egy macska, amit a vádlott nem akart elütni, ezért jobbra rántotta a kormányt, majd elvesztette az uralmat a jármű felett és a gépkocsi jobb oldali első – oldalsó részével nekiütközött az úttest melletti villanyoszlopnak.

Az ütközés következtében a biztonsági övét nem használó, hátsó ülésen utazó sértett nyolc napon túl gyógyuló csonttöréses sérüléseket és agyrázkódást szenvedett.

A vádlott csekély vezetési tapasztalata és KRESZ szabályszegő magatartása vezetett a baleset bekövetkezéséhez.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és határozott időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.