Nagyot égett a Loki Kisvárdán

2019.02.09

A Kisvárda hazai pályán háromgólos győzelmet aratott a Debrecen felett a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában.

A Kisvárda ezzel megőrizte tizedik helyét a tabellán, míg a vendégcsapat lecsúszott a dobogóról.

OTP Bank Liga, 20. forduló:
Kisvárda Master Good-Debreceni VSC 3-0 (2-0)
———————————————
Kisvárda, 1542 néző, v.: Kassai
gólszerzők: Cukalasz (42.), Lukjancsuk (45.), Horváth Z. (56.)
sárga lap: Grozav (17.), Vári (21.), Lucas (31.), illetve Kusnyir (24.)

Kisvárda:
———
Felipe – Kravcsenko, Ene, Vári, Lukjancsuk – Lucas, Karaszjuk – Seco (Ilic, 72.), Cukalasz (Gosztonyi, 78.), Grozav – Horváth Z. (Sassá, 87.)

Debrecen:
———
Kosicky – Kusnyir, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Varga K., Tőzsér, Bódi (Kuti, 77.), Bényei (Avdijaj, a szünetben) – Szécsi, Takács T. (Damásdi, 58.)

Az első húsz percben a hazaiak birtokolták többet a labdát, a Debrecen elsősorban azzal törődött, hogy stabil legyen a védekezése. A folytatásban azonban a támadásszervezésben is aktívabbá vált a vendégcsapat, ezzel együtt továbbra sem volt kapura igazán veszélyes. Sokáig nem alakított ki komoly gólhelyzetet a Kisvárda sem, végül mégis kétgólos előnnyel zárta az első félidőt: előbb a DVSC védelmének és kapusának bizonytalanságát használta ki Cukalasz, majd Lukjancsuk bombázott távolról a léc alá.

A szünet után szűk tíz perccel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, amikor pontosan vitt végig egy ellentámadást a Kisvárda.

A Debrecen az előző négy fordulóban nem kapott gólt, ezúttal viszont a mérkőzés közepén többször is bizonytalankodott. A támadójátéka ugyanakkor a folytatásra sem változott érdemben, így nem volt esélye arra, hogy felzárkózzon. A hazai csapat megérdemelten nyert.

az eredeti hír itt elérhető