Debrecen Hotels

Nagyon magas az új koronavírus-fertőzöttek száma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

  2021 márc 27 / #debrecen
Google ads
Google ads

Nem történt sok javulás az elmúlt 24 órában a koronavírus-fertőzöttek számát tekintve. Továbbra is nagyon magas a megyei fertőzöttek száma. 607 új esetet regisztráltak, ezzel 31 282-re emelkedett az összes koronavírus-fertőzött száma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 870 631 fő a beoltottak száma, ebből 667 303 fő már a második oltását is megkapta.

10 167 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 624 779 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 253 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 19 752 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 393 999 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 211 028 főre emelkedett.  11 779 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1512-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság átoltottsága elérte a 18,5 %-ot szemben a 10,2 %-os uniós átlaggal. A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorban.  A kórházi oltópontokon Pfizerrel, a háziorvosoknál Sinopharmmal, AstraZenecával, és Modernával folytatódik az oltás. A kormány döntött az óvodai, iskolai és bölcsődei dolgozók kampányszerű oltásáról is.

A kereskedelmi és iparkamara, illetve a gazdasági élet szereplői által javasolt változtatások bevezetésére akkor van lehetőség, ha a beadott oltásszám tekintetében Magyarország átlépi a 2,5 milliós határt, azaz 2,5 millió ember legalább az első oltását megkapta – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken rendkívüli online tájékoztatóján, hozzátéve: ez a jelenlegi számítások szerint a húsvéthétfőt követő néhány napban be fog következni – írja a koronavírus.gov.hu.

Csehországban újra meghosszabbítják a szükségállapotot

Jövő héten már oltásra hívják az eddig regisztrált pedagógusokat