Debrecen Hotels

Nagy pofonba szaladt bele a Fidesz által támogatott jelölt a jászberényi időközi polgármester-választáson

  2023 jan 15 / #debrecen
Google ads
Google ads

Budai Lóránt (Közösen Jászberényért Egyesület), korábbi polgármester nyerte a polgármester-választást a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Jászberényben, ahol a képviselő-testület tizennégy tagját is megválasztották a vasárnap tartott időközi voksoláson.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján szereplő információk szerint Budai Lórántra 8267-en (67,24%), a függetlenként a Fidesz-KDNP támogatásával induló Besenyi Orsolyára pedig 3671-en (29,86%) szavaztak. A független Nagy Tímea 185, László Péter, a Mi Hazánk Mozgalom jelöltje 172 voksot kapott.

Budai Lóránt Jászberény polgármestere
Budai Lóránt, Jászberény polgármestere

Besenyi Orsolya a kormánylapok olvasóit a manapság divatos fideszes szlogenekkel – “guruló dollárok, külső beavatkozás” – igyekezett maga mellé állítani – kevés sikerrel. A jelölt hivatalos Facebook-oldala már el is tűnt:

Besenyi Orsolya Facebook

A tíz egyéni választókerületi képviselői helyet a Közösen Jászberényért Egyesület tíz jelöltje tölti be, a négy települési kompenzációs listás képviselői helyet pedig a Fidesz-KDNP négy jelöltje.

Jászberényben azért kellett időközi választást kiírni, mert a város képviselő-testülete tavaly október 17-én úgy döntött, hogy feloszlatja magát.