Debrecen Hotels

Munkahelyi konfliktusból lett verekedés Hajdúszoboszlón

  2018 okt 04 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a műszak végén elment a sértett lakóhelyére, őt ott megvárta, majd a vita hevében megrugdosta.

A vádlott és a sértett ugyanazon a munkahelyen dolgoztak, 2018. június 7-én a munkahelyükön összevesztek, egymást kölcsönösen szidalmazták.

A vádlott nehezen tolerálta a köztük lévő rendszeres munkahelyi nézeteltéréseket, ezért még aznap, a műszak végét követően megjelent a sértett hajdúszoboszlói lakóhelyénél, ahol az utcán várta a férfit. A hazaérkező sértett és a vádlott között ismételten heves szóváltás alakult ki, a vádlott a mellkasánál meglökte a sértettet, aki be akart menni a házba. A vádlott ekkor hátulról átfogta a sértett nyakát és azt szorítva tartotta. A sértett a szorításból úgy tudott szabadulni, hogy a vádlott szemét megnyomta. Ennek következtében a vádlott elengedte a sértettet, azonban ezt követően acélbetétes bakancsával belerúgott a férfi combjába és lábszárába, miközben a mellkasát is megütötte.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódásos és hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett, azonban figyelemmel az elkövetés módjára és a sérült testtájékra, a vádlott szándéka 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülés okozására irányult.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a vádlott ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A vádiratban büntetővégzés meghozatala keretében pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.