Debrecen Hotels

MSZP: a borsodi időközi választás az ellenzéki összefogás sikeres próbája volt

  2020 okt 11 / #debrecen
Google ads
Google ads

A borsodi időközi országgyűlésiképviselő-választás az ellenzéki összefogás sikeres próbája volt – közölte Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke az MTI-hez vasárnap este eljuttatott közleményében.

Tóth Bertalan úgy fogalmazott: egy hagyományosan fideszes körzetben, szoros küzdelemben maradt alul az időközi választáson Biró László, az ellenzéki összefogás közös jelöltje. Azonban a választást mégis az ellenzéki összefogás eredményes próbájának tekintik, hiszen a jelöltjük “derekasan küzdött”, a kampányba pedig minden ellenzéki párt rengeteg munkát fektetett – tette hozzá. Köszönetet mondott az ellenzéki pártoknak, a választóknak és a “demokráciaőröknek”, akik felügyelték a szavazás tisztaságát, köztük az MSZP elnökhelyettesének, Komjáthi Imrének, valamint a Momentum elnökének, Fekete-Győr Andrásnak, akik szavazóköri delegáltként dolgoztak.

A szavazati arányok azt is megmutatták, hogy egyre többeknek van elegük a Fidesz-rezsim megfélemlítő, csak a saját kiszolgálóit segítő politikájából – írta Tóth Bertalan. Hozzátette: növelni kell az ellenzéki szavazók számát, a jelöltkiválasztás során alkalmazni kell az előválasztás intézményét, és egységesen kell fellépni a Fidesz-uralommal szemben. Ha az ellenzék közös jelöltekkel, közös listával, közös miniszterelnök-jelölttel és közös programmal lép fel a 2022-es választásokon, ledönthetik a Fidesz elnyomó uralmát, és építhetnek egy szebb országot, amely esélyteremtő, igazságos, szabad, szolidáris és zöld – írta az MSZP társelnöke.