Módosul az M2 csatorna adáskezdése januártól

2017.12.31

Módosul január elsejétől az M2 gyerekcsatorna adáskezdése – közölte az M2 szombaton az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a korán ébredő gyermekeket már hajnali öt órától várja a mesevilág, egészen este negyed kilencig. Ekkor az M2 Petőfi TV “veszi át a stafétát”, amely fiatalos tartalmat, sorozatokat és koncerteket sugároz.

Az M2 vezetősége a korán ébredő gyermekekre is gondol, “így mostantól az ő álmuk is valóra válik” – fogalmaztak. Magyarország egyetlen reklám- és erőszakmentes gyermek- és szülőbarát csatornája ezentúl hajnali öttől fél hatig klasszikus magyar animációs sorozatokkal várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

“Magyarország piacvezető gyermekcsatornája (4-12 évesek körében a 6-20 óráig tartó műsorsávban, 2017 januártól novemberig) számára továbbra is a gyermekek a legfontosabbak. Az ő érdeküket szem előtt tartva fontos kiemelni, hogy a képernyőn csak fejlődésükre jótékonyan ható médiatartalmak láthatóak” – szögezték le a közleményben.

Az M2 csatorna műsorán továbbra is mesefilmek, valamint animációs és ismeretterjesztő sorozatok tekinthetőek meg, mint például a Magyar népmesék, a Kukori és Kotkoda, a Töf-töf elefánt, a Hetedhét kaland, a Misi Mókus kalandjai, az Állatkerti sétány 64., a Kippkopp a fűben, az Aladdin, a Grimm mesék, a Mickey egér játszótere, a Manó Benő és Lili hercegnő apró királysága, a Chuggington pályaudvar – IV. évad vagy a Bob, a mester.

Az M2 Petőfi TV műsorsávja ennek megfelelően minden este negyed kilenckor kezdődik, továbbra is fiatalos tartalommal, sorozatokkal és koncertekkel várja nézőit, egészen hajnali öt óráig.

A csatorna a #Sohavégetnemérős című alkotással köszönti az újévet. A Wellhello slágerei által inspirált, a huszonévesek életérzését, gondolkodását bemutató zenés játékfilmet január elsején este fél tíztől tűzi műsorára az M2 Petőfi TV – ismertetik a közleményben.

az eredeti hír itt elérhető