Debrecen Hotels

Módosul a 39-es autóbusz közlekedése

  2018 jún 26 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Debrecen és Szepes között közlekedő 39-es autóbusz menetrendje kis mértékben változik 2018. július 1-jétől.
Az üzemeltetési tapasztalatok alapján a Nagyállomásról 22 óra 40 perckor induló autóbusz gyakran utasok nélkül közlekedik Szepes végállomásig.

A környezeti terhelést csökkentve, illetve gazdasági szempontokat figyelembe véve 2018. július 1-jétől a 22 óra 40 perckor induló 39-es autóbuszjáratot úgynevezett igényvezérelt járatként közlekedtetjük 39X jelzéssel.

Ennek lényege, hogy ha a Szováti elágazás elnevezésű megállóhelynél nem jelentkezik utazási igény Szepes irányába, akkor az autóbusz nem közlekedik a végállomásig.

Abban az esetben, ha van utazási igény a Szováti elágazás és Szepes megállóhelyek között, az autóbusz a teljes útvonalon végig közlekedik.

A DKV kéri a szepesi lakosokat, hogy abban az esetben ha Szepes városrészen belül, a Szováti elágazás és Szepes végállomás között kívánják igénybe venni a Nagyállomásról 22 óra 40 perckor induló autóbusz járatot, akkor előzetesen jelezzék azt a díjmentesen hívható +36 80 205 295-ös telefonszámon, vagy a www.dkv.hu internetes oldalon a „Hívom a buszt” menüpont alatt.