Debrecen Hotels

Mit lehet tenni a májfoltok ellen?

  2021 dec 21 / #debrecen
Google ads
Google ads

Manapság egyre többek arcán terülnek el kisebb, esetenként nagyobb méretű májfoltok. A nevével ellentétben ezeknek semmilyen köze sincs a májunk működéséhez. Kialakulásuk oka sokkal inkább a nem megfelelő fényvédelem. 

Ezek a változatos méretű barna foltok az arcon, a vállon, a kézfejen vagy éppen a dekoltázson is kialakulhatnak, ezzel egyenetlenné téve a bőrt. Sokan azt gondolják, csak idősebb korban jelentkeznek, ám ez nem teljesen igaz, már egyre fiatalabb korban felbukkanhatnak a bőrön. 

De vajon mit lehet tenni a megelőzésért? Van olyan módszer, amivel később elhalványíthatjuk ezeket? Cikkünkből kiderül. 

Miért alakulnak ki a májfoltok? 

Mint a legtöbb probléma esetében, a májfoltokkal kapcsolatban is igaz, hogy a megelőzés hatékonyabb, mint az utólagos kezelés. 

Ennek alapja a megfelelő fényvédelem. Furcsának tűnhet, de erre nemcsak a nyári hónapokban érdemes kiemelt figyelmet fordítani, hanem télen is, hiszen a nap sugarai ilyenkor is károsíthatják a bőrünket. 

A fényvédelem a minőségi termékek használatával kezdődik. A SzépségCenter fényvédő készítményei megóvják bőrünket a nap káros hatásaitól, így megelőzhetjük többek közt a kellemetlen májfoltok kialakulását. 

Hogyan lehet ezeket halványítani? 

Sajnos ha egyszer kialakultak, akkor a fényvédők nem fognak tudni segíteni a májfoltok eltüntetésében. Bizonyos termékek azonban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy ezek elhalványuljanak. 

Mielőtt ezeket felsorolnánk, érdemes megjegyezni, hogy mindig csak megbízható készítményeket alkalmazzunk! Az otthoni, házi praktikákat ebben az esetben érdemes elfelejteni, hiszen több kárt okozhatunk a bőrünknek, arról nem is beszélve, hogy a májfoltjaink sem fognak eltűnni. 

Azokat a termékeket érdemes előnyben részesíteni, amelyek tartalmaznak például A-vitaminokat, valamint C-vitaminokat. De a niacinamidtartalmú készítmények is a segítségünkre lehetnek. 

Fontos hatóanyag még a tranexámsav, amely a májfoltok kialakulását a melanin előállításának megakadályozásával segíti. Hasonló elven működik az arbutin nevű anyag is. A peptidek szintén hozzájárulhatnak a májfoltok halványításához. 

Így alakítsuk át a bőrápolási rutinunkat

Amennyiben csak egy pár apró májfolt található a bőrünkön, úgy egy-egy termék rendszeres használatával is látható eredményt érhetünk el. Ha azonban ennél jelentősebb a problémánk, érdemes átalakítani a bőrápolási rutinunkat. 

Ha a májfoltok elhalványítása a fő célunk, akkor az alábbi lépéseket kell követnünk: 

  1. Tisztítás
  2. Előhidratálás
  3. Szérum használata
  4. Feszesítés
  5. Szemkörnyék ápolása
  6. Táplálás
  7. Fényvédelem

Ha tehát számunkra is problémát okoznak a bőrünkön megjelenő májfoltok, nem kell kétségbeesni. A megfelelő bőrápolással és a magas minőségű termékek segítségével sokat tehetünk azért, hogy bőrünk egyenletesebbé váljon.