Debrecen Hotels

Mintegy 500 bíróság ihlette fotó – Lezárult a Fókuszban a bíróság fotópályázat

  2018 dec 10 / #debrecen
Google ads
Google ads

Immár ötödik alkalommal hirdette meg az Országos Bírósági Hivatal (OBH) a Fókuszban a bíróság fotópályázatot. A felhívásra 49 pályázótól összesen 471 kép érkezett – mondta az OBH elnöke a pályázat díjátadó ünnepségén.

Dr. Handó Tünde az eredményhirdetéssel egybekötött kiállításmegnyitón hozzátette: a mindenki számára nyitott pályázat célja a kezdetektől a bíróságok újszerű látásmóddal történő, kreatív bemutatása.

Idén négy kategóriában nyújthatták be pályaműveiket a fotósok. Megörökíthették a  bíróságok tárgyi környezetét, a bírósági épületek homlokzatát, belső tereit, illetve környékét, valamint az épületek által ébresztett érzelmeket, hangulatokat.  Másrészt bemutathatták a bíróságokon folyó munkát: a tárgyalótermek világát és a bírósági dolgozók mindennapjait. Idén először külön értékelte a zsűri a mobiltelefonnal készített képeket.

A négy fős Bíráló Bizottság – dr. Handó Tünde, az OBH elnöke, dr. Németh Zoltán, a Budapest Környéki Törvényszék Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságának elnöke, Molnár Zoltán fotóművész, valamint Klenovics Róbert, az OBH Műszaki Főosztályának főosztályvezetője – kategóriánként választott egy-egy nyertes pályaművet.  A fotópályázat online felületén legtöbb közönségszavazatot kapó pályázó különdíjban részesült. Ezen kívül a pályaművek közül a Bíráló Bizottság, az OBH elnöke és a Kúria elnöke is választott egy-egy különdíjast.