Debrecen Hotels

Minden eddiginél nagyobb dobás lesz az idei virágkarnevál

  2019 Júl 24 / #debrecen
Google ads
Google ads

Ötvenedik alkalommal rendezik meg augusztus 20-án a nemzetközi hírű debreceni virágkarnevált – közölték a szervezők szerdán, a karneváli programok egyik helyszínén, a Nagyerdei Stadionban rendezett sajtóeseményen, ahol több fellépő is ízelítőt adott készülő produkciójából.

Papp László, Debrecen polgármestere “az összmagyar, Kárpát-medencei összefogás és az európai kitekintés” karneváljának nevezte az ideit, ahol a karnevál történetében a legtöbb, 18 virágkocsi színesíti majd a menetet. Négy virágkocsi Debrecen évtizedes testvérvárosi kapcsolatait eleveníti meg, nyolc kocsit pedig a városba települt multinacionális cégek készítenek – tette hozzá.

A virágkompozíciók – amelyek elkészítéséhez a hazai élő és szárazvirágok mellé egymillió szál friss dália érkezik majd Hollandiából – felidézik az elmúlt fél évszázad legemlékezetesebb karneváljait – hangzott el a tájékoztatón.

Augusztus 14. és 21. között egy komplett rendezvénysorozat kapcsolódik az ünnephez, különböző korosztályok csatlakozhatnak a programokhoz. Augusztus 21-én este újra meg lehet majd tekinteni a virágkocsikat is, ismertette a polgármester. Debrecen a csíksomlyói pápalátogatáson is képviseltette magát egy kocsival. Példátlan összefogás áll a rendezvény mögött: az eddigi legnagyobb céges hátteret, támogatást tudhatja magáénak az esemény.

Az egyhetes rendezvény minden napjának adtak egy-egy virágnevet. A Cseh Sörnapok is színesíti majd a felhozatalt, a bajor sörház is bekerül idén erre a gasztronómiai rendezvényre. A gálaest a fénypontja a karneválnak: kétezer fellépő, 15 előadóművész és hazánk egyik legnagyobb szabadtéri show-ja várja a debrecenieket.

Augusztus 14-én úszógyertyákat bocsátanak vízre az elhunytak emlékére a debreceni köztemetőben, 15-én megsütik Debrecen kenyerét, 16-án a Klasszikusok Éjszakáján vehetünk részt. 17-én a Kossuth téren számos program várható, 18-án rendezik meg a Galiba Fesztivált a kicsik számára, felvonulnak a stadionnál. 19-én már megérkeznek a külföldi csoportok, 20-án este pedig a főszenzációkat tekinthetik meg az érdeklődők. A Magna Cum Lauda koncerttel zárul a karneváli hét. A rendezvény során tíz cukrász küzd majd a Debrecen fagyija címért.

Fekete Katalin elmondta: a Kodály Filharmónia ajándéka az ötvenedik szülinapját ünneplő rendezvénynek a klasszikus zene lesz, a Carmina Buranát adják majd elő a helyi zenészek. Miklósa Erika, Haja Zsolt, a Lautitia Kóruscsalád és a Talamba együttes is fellép az est folyamán. Este fél 8-kor kezdődik a program, és négy órán át élvezhetik majd a muzsikát az érdeklődők.

Az est folyamán fellép ByeAlex, Lovasi András, Szekeres András a Junkiesból, Falusi Mariann, a Karaván Familia, Pál Dénes, Nagy Ervin, valamint debreceni érdekeltségű művészeket is láthatunk majd: Hajdu Steve, Dánielffy Gergő és Nagy Bogi is.

A tájékoztatót egy minikarnevál zárta, ahol fellépett a Feeling Táncegyüttes, a Hajdú Táncegyüttes művészei, a Debreceni Majorette Együttes, valamint Nagy Bogi és Pál Dénes is.