Milyen színű a világ? – képzőművészeti pályázat

2019.02.06

Szeretettel hívunk minden általános iskolás gyereket a Raab-Őrség-Goričko háromoldalú natúrpark területén képzőművészeti pályázatunkra.
Ezzel is szeretnénk segíteni a hármashatár térségének általános iskoláinak együttműködését.
Az idei év témája: Milyen színű a világ?

A 3 országból beérkező munkák e-könyvben jelennek meg, az alkotási folyamatról készített képekkel együtt. Minden országból a 3 legjobb alkotó csapat meghívást kap egy közös találkozóra a Raab Natúrpark területén található Josef Reichl Natúrpark Iskolába, 2019 júniusában.

A pályázat témája:
Az idén diákokat és mentoraikat a „Milyen színű a világ?” téma művészi megformálására ösztönözzük és hívjuk.
Milyen színű a világ?
Ehhez végig kell gondolniuk a résztvevőknek, hogy milyen volt az együttműködés az elmúlt 100 évben szomszédainkkal (1919-2019).
– Hogyan figyelünk szomszédainkra?
– Milyennek érezzük a barátságot?
– A világ tarkaságának és változatosságának megragadása.

Segítségnek ajánljuk a „Milyen színű a világ?” című gyermekkönyvet.
Miről is szól a könyv:
Két vakond-gyerek a földfelszínen tett felfedező útját meséli el a könyv. Veszélyeket kell kiállniuk, barátságok köttetnek, de kellemetlen igazságokkal is találkoznak, mint például az idegengyűlölet, félelem a bevándorlástól, a fogyatékosság és előítéletek miatti megaláztatás. A vakond gyerekek felismerik, hogy minden állat más színekben látja a világot és a tényleges szín csak akkor jön létre, ha mindannyiuk szemével nézzük.
A témát, és a könyv tartalmát változatos módon fel lehet dolgozni: rajzzal, festménnyel és barkácsolással.

Kik pályázhatnak?
Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság területén található általános iskolák tanulói, 4 fős csapatokban 1 fő mentorral. Minden benyújtott pályaműhöz csatolni kell a csapattagok nevét, a mentor nevét, iskola nevét és az osztályt (számítógéppel írva).

Mit is készítsünk?
– rajzokat, szobrokat, egyéb kézműves alkotásokat a témához illeszkedően
– a kivitelezés technikája szabadon választható
– a műalkotások maximális mérete kb. 30×30 cm.
A rajzok legnagyobb mérete A3 (29,7 cm x 42,0 cm).

Az alkotó munka dokumentálása:
(A csapatmunkák egy E-könyben kerülnek összefoglalásra)
Rajzoknál az alkotási folyamatról nem kell fényképet készíteni. Egyéb jellegű alkotások esetében egy fotót kell készíteni, és elküldeni emailben (kép felbontása minimum 1024×768 dpi).

A fényképeket, a résztvevők adatait, és a pályaműveket a tourinform.orseg@gmail.com email címre, illetve az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság címére (9941 Őriszentpéter, Városszer 57.) kérjük megküldeni 2019. március 29-ig.

Egy nemzetközi zsűri (mindhárom természetvédelmi területről 1 fő) 2019. április 8 és 12. között minden beküldött pályaművet értékel, és minden országból kiválasztásra kerül a három legjobb alkotás.

A legjobbnak ítélt pályaművek alkotói mentorukkal együtt meghívást kapnak 2019. június 7-ére a Raab Natúrparkba, St. Martin an der Raab településre.

Információ:
Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság
9941 Őriszentpéter, Városszer 57.
94/548-034; tourinform.orseg@gmail.com

az eredeti hír itt elérhető