Debrecen Hotels

Mészáros Lőrinc cégének panaszára piacfelügyeleti eljárást indított az MNB

  2019 nov 06 / #debrecen
Google ads
Google ads

Az Opus Global által a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájába bevezetett névre szóló törzsrészvények piacán valószínűsített piaci visszaélések feltárása érdekében a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a társaság bejelentésére alapítottan hivatalból piacfelügyeleti eljárást indított – jelentette be az Opus Global szerdán a BÉT honlapján.

Binder István, a jegybank felügyeleti szóvivője az MTI kérdésére megerősítette, hogy az MNB megvizsgálta az Opus Global októberi bejelentését, amelynek nyomán a jegybank úgy ítélte meg, hogy a tények, történések tisztázására piacfelügyeleti eljárás megindítása szükséges. A folyamatban lévő vizsgálat eredményeiről annak lezárulta után lehet beszámolni – tette hozzá a szóvivő.

Az Opus Global Nyrt. az Opus-részvények kereskedésének piacán valószínűsített piaci visszaélések feltárása érdekében két hete tett bejelentést a Magyar Nemzeti Banknál (MNB). Mivel a bejelentés short ügyletekre vonatkozott, az ezzel kapcsolatos esetleges jogszabálysértéseket kezdte vizsgálni a jegybank.