Debrecen Hotels

Mészáros Lőrinc beszállt Schmidt Mária és Ungár Péter közös cégébe

  2018 Sze 12 / #debrecen
Google ads
Google ads

Tovább hízik a kisgömböc.

A Budapesti Értéktőzsde oldalán jelent meg a közlemény, amely szerint a Mészáros Lőrinc felcsúti gázszerelőből lett milliárdos érdekeltségébe tartozó Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. 5,7 milliárd forintért 10 százalékos részesedést szerzett részvényvásárlással a Schmidt Mária fideszes háttérember és fia, az LMP-s országgyűlési képviselő Ungár Péter érdekeltségébe tartozó Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt-ben.

 

“Az utóbbi Schmidt és fia, Ungár Péter családi vállalkozásának érdekeltségébe tartozik, számos bérbe adott ingatlannal rendelkezik Budapest több pontján. Korábban Spéder Zoltán cégeként tartották számon, de az Orbán-kormány támogatását elvesztő – ügyészségi vizsgálat alatt álló – üzletember az utóbbi két évben meghátrált és szinte minden érdekeltségéről lemondott.

Mai hír szintén, hogy Spéder nekiállt a maradék érdekeltségét átszervezni, így az Index reklámbevételeit kezelő CEMP nevű kereskedőház is átkerült egy frissen alapított cégébe” – olvasható a Magyar Narancs cikkében.