Debrecen Hotels

Mesterleveleket adtak át Debrecenben

  2018 nov 18 / #debrecen
Google ads
Google ads

November 15-én a Megyeháza Árpád termében tartották a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mesterlevél átadó ünnepségét, melyen összesen 30 szakács, pincér és kereskedő szakember számára adták át ünnepélyes keretek között a mesterlevelet. A négy évre szóló mesterelnöki kinevezését 28 elismert szakember vehette át.

A mesterképzések és a vizsgáztatás a vonatkozó jogszabály szerint az iparkamarák feladata, amelyet kiemelt ügyként kezelnek, tervek szerint a Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara hamarosan újabb szakmákban indít mesterképzéseket.

Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke (HBKIK) köszöntőjében kiemelte, hogy a többszáz éves hagyománnyal rendelkező magyar mesterlevél igen nagy presztizzsel bír. Az egyre élesedő gazdasági versenyben döntő szerepet játszik a minőség, a kiválóság, a tudás. A minőségi szakképzés és mesterképzés a magyar gazdaság stratégiai érdeke, és az is lényeges, hogy ezek a mesterek Magyarországon megtalálják számításaikat, hozzájáruljanak hazánk és a régió további fejlődéséhez.

Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke mestereket a szakma nagyköveteinek nevezte, akiknek a turizmusban is meghatározó szerepük van minőségi szolgáltatások nyújtásával. A tudásszint növelésében, a képzésben meghatározó a személyes példa, a hiteles pedagógusi és a szakmai háttér, hiszen a szakképzésben résztvevő tanulók gyakorlati oktatásának személyi feltétele ezekkel a mester végzettségű szakemberekkel biztosított.

A mesterek ünnepélyes fogadalom tétel után vehették át mesterleveleiket. A rendezvényt a Debreceni Zenede Pendely családjába tartozó Kispendely énekegyüttes műsora zárta.