Debrecen Hotels

Megvan az Impressziók kiállítás szerencsés húszezredik látogatója

  2018 Júl 26 / #debrecen
Google ads
Google ads

Eddig már több mint húszezren látták az Impressziók című kiállítást a debreceni Modem Modern és Kortárs Művészeti Központban, ahol csütörtökön köszöntötték a húszezredik látogatót.

Koroknai Edit, a Modem igazgatója az MTI-vel közölte: a szűk másfél hónapja nyílt kiállítás iránt továbbra is hatalmas az érdeklődés, a tárlatra sokan érkeznek külföldről is.

A húszezredik látogató egy tiszakécskei házaspár volt, Hegedűs Miklós és felesége, Hegedűsné Horváth Edit Tiszakécskéről érkezett, és a Tündérkert hotel felajánlásából egy 2 éjszakás hétvégét nyertek jubileumi ajándékként, továbbá éves bérletet a MODEM-be, egy vászonképet az Impressziók ikonikussá vált képével, Dante Gabriel Rossetti Regina Cordium festményével, és ők kapják az első kiállítási katalógust is, ami már a nyomdában van. A katalógus augusztus 1-től vásárolható majd meg a MODEM-ben.

Koroknai Edit hozzátette: többhetes szakmai munkát követően csütörtökön került nyomdába a kiállítás katalógusa, egy 108 oldalas, színes album, amelynek első példányát szintén a tiszakécskei házaspár kapja majd meg. Az impresszionisták iránti érdeklődést jelzi az is, hogy nem csak a tárlatvezetésekre fogynak el elővételben a jegyek, hanem már a katalógus megvásárlására is sokan előre feliratkoztak – fűzte hozzá az igazgató.

A Johannesburgi Művészeti Galériából (JAG) érkezett 56 alkotást bemutató tárlaton neves művészek remekműveit, köztük Monet, Van Gogh, Cézanne, Matisse, Modigliani, Picasso, Andy Warhol és Lichtenstein olajképeit, rajzait láthatja a közönség. A tárlat hat szekcióban mutatja be a 19. század közepétől a 20. század második feléig tartó időszak művészeti törekvéseit. A kiállítás szeptember 23-ig látogatható a Modemben.