Debrecen Hotels

Megütköztek Kósa Lajos tudatlanságán a magyarországi zsidó szervezetek

  2019 dec 01 / #debrecen
Google ads
Google ads

Az ellenzéki összefogás apropóján zsidózott és nyilasozott szombaton.Megütközéssel fogadták a magyar zsidók Kósa Lajos azon kijelentését, hogy

a zsidók kénytelenek voltak, vagy lehet, hogy jól is esett nekik a nyilas vitézt megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésbe.

Kósa a jobbikos Kulcsár Gergelyt nyilasozta le.

A Mazsihisz elnöke, Heisler András Facebook-posztjában arra hívta fel Kósa Lajos figyelmét, hogy Hajdú-Bihar megyében mindössze néhány száz zsidó él, 1944-ben ugyanis majdnem az összes izraelitát Auschwitzba deportálták. Ekkora “tömeg” meg ugye nem oszt, nem szoroz egy választáson.

Kósa: a zsidóknak még jól is eshetett megszavazni a kisnyilast a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésbe

Három kérdést tett fel Heister a Fidesz alelnökének a témával kapcsolatban:

  • Kósa Lajos valóban nem tudja, hogy megyéjéből 1944-ben Auschwitzba deportálták a zsidókat?
  • Tényleg nincs tisztában azzal, hogy a Hajdú-Bihar megyében élő maradékok maradékával, azaz néhány száz zsidóval nem lehet sem megnyerni, sem elveszíteni az önkormányzati választásokat?
  • Vagy egész egyszerűen a meghirdetett „zéró tolerancia” került elég látványosan felmondásra?

A kormánnyal jó viszont ápoló Köves Slomó rabbi (Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége) a neokohn.hu hasábjain kérte ki maga és a zsidóság nevében az antiszemita kijelentéseket, de némiképp mentegeti is Kósát:

Kósa, arról a sokunk által kritizált és abszurd koalícióról beszélt nyeglén és átgondolatlanul, amelyben a baloldali-liberális pártok a szavazat optimalizáció elvtelen érdekétől vezérelve, összeálltak a nyíltan rasszista hitvallásra alapított Jobbikkal. Kósa azt fejtegette, hogy „a nyilasok a neoliberálisokra szavaztak, a globalisták összeálltak az antiglobalistákkal, a nemzeti radikálisok meg átszavaztak a balliberális oldalra”. Eddig ez így nagyjából fedi is a valóságot, csakhogy itt jön az inkriminált átkötés, amely a legócskább 1993-at idéző Magyar Fórum sztereotípiákat előkotorva, a liberálisokat a zsidókkal azonosítva, tulajdonképpen az egész liberalizmus kritikát egy finom antiszemita stichhel spékeli meg.

Induljunk ki abból, hogy Kósa Lajos részéről nem tudatos az árukapcsolás. Egyszerűen a láthatóan hirtelen megnövekedett tétű belpolitikai harc hevületében ragadtatta el magát. Csak hogy illendő lenne ennél átgondoltabban fogalmazni. Nem gondolom, hogy Kósa Lajost antiszemitizmus vezérelné, ugyanakkor azt igen, hogy egy jó szándékú közszereplő feladata nem lehet más, mint hogy a fogalmakat tisztázza, és nem hogy pont összemaszatolja azokat

– írja Köves.

A rabbi úgy véli, van miért, lenne miért kritizálni a neomarxista, útja vesztett liberális nihilt, a progresszívnek beállított értéksemlegességet, de “ha mindezt a kritikát az újfasiszta mihazánk pártvezetőjének kottájából, a köztévén beolvasva, antiszemita klisékre rájátszva tesszük, akkor egy amúgy érdemi vitát terelünk vállalhatatlan és érdemtelen mágneses térbe”.