Debrecen Hotels

Megújult a teljes villamospálya Debrecenben

  2022 szept 15 / #debrecen
Google ads
Google ads

A tervezettnél három nappal korábban, már szeptember 15-én befejeződött a villamospálya felújítási munkák harmadik, egyben utolsó üteme Debrecenben.

A DKV Zrt. ebben a periódusban, a Nagyerdei körút és az Egyetem tér kereszteződésében végzett pályaszerkezet-átépítést, melynek üzemi próbája sikerrel zárult.

2022. szeptember 16-án, pénteken üzemkezdettől, ismét az 1-es villamosvonal teljes hosszán, a megszokott körforgalmi rend szerint közlekednek a járatok. Szintén üzemkezdettől, megszűnik a 10, 10A, 10Y, 12, 13, 22, 23Y, 24, 51E jelzésű autóbuszok terelése, azok az eredeti útvonalon közlekednek.

Az 1-es és 2-es villamosok a tanítási időszakra vonatkozó menetrend szerint szállítják majd az utasokat.

A Péterfia utcai síncserét, a Kálvin téri vágánykapcsolat cseréjét, Nagyerdei körút és Egyetem tér kereszteződésében található pályaszerkezet átépítését, az aszfaltburkolat javítását, illetve villamospálya-karbantartási feladatokat is magában foglaló rekonstrukciós munkák az idei évre ezzel befejeződtek.

Az autósok már áthajthatnak

A Nagyerdei körút és az Egyetem tér kereszteződését már ma megnyitották az autósforgalom számára. Szeptember 16-án, pénteken üzemkezdettől pedig a DKV Zrt. érintett autóbuszjáratai is az eredeti útvonalon közlekednek majd. Az 1-es villamos forgalmi rendje visszaáll.