Megöltek egy férfit Debrecenben, de még a nevét sem sikerült kideríteni

2018.01.31

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság egy ismeretlen férfi azonosításához kéri a lakosság segítségét.

A rendőrök 2018. január 23-án 3 óra körül Debrecenben, az Arany János utcában járőröztek, amikor észrevettek egy a földön magatehetetlenül, hiányos öltözetben fekvő, sérült férfit, akihez mentőt hívtak. Az ismeretlen férfi a kórházban az orvosi ellátás ellenére életét vesztette.

Az ismeretlen holttest 55 év körüli, körülbelül 165 centiméter magas és 55 – 60 kilogramm, vékony testalkatú, ősz hajú, borostás férfi.

A gyilkos már megvan

Az ügyben beszerzett információk alapján a nyomozók megállapították, hogy az ismeretlen személyazonosságú sértettet 2018. január 22-én 18 óra körül egy 45 éves férfi Debrecenben, az Arany János utcában lévő lakatlan ingatlanban egy fémcsővel bántalmazta, őt többször lábon és háton ütötte, valamint fejbe rúgta. Az ismeretlen személyazonosságú sértett fenyegetés hatására a cipőjét és kabátját levette, majd a cserépkályhában elégette. R. László ezek után őt az udvarra kihúzta, majd a helyszínről távozott.

A bűncselekmény elkövetésekor a helyszínen jelen volt egy másik férfi is, aki felszólította R. Lászlót, hogy a bántalmazást fejezze be, de ekkor a gyanúsított a vascsővel őt is többször megütötte és megfenyegette.

A nyomozók azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, aki ellen országos elfogatóparancsot adtak ki. Miután a járőrök 2018. január 24-én elfogták a debreceni lakost, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett és súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatta, majd bűnügyi őrizetbe vette. A Debreceni Járásbíróság a rendőrség előterjesztésére 2018. január 26-án elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

A rendőrség kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik az elhunyt azonosításához, jelentkezzen személyesen a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon (Debrecen, Kossuth utca 20. szám) vagy tegyen bejelentést telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.

az eredeti hír itt elérhető