Debrecen Hotels

“Megöllek, te büdös kis kurva, megöllek, te ribanc!” – Szilágyi Liliána minden eddiginél részletesebb vallomása édesapjáról

  2022 szept 17 / #debrecen
Google ads
Google ads

2021 decemberében szánta el magát Szilágyi Liliána Európa-bajnoki ezüstérmes úszó, hogy beszámoljon azokról a döbbenetes cselekedetekről, amelyeket állítása szerint édesapja, Szilágyi Zoltán követett el ellene.

A sportolónő és apja közötti per pénteken kezdődött, és a 444.hu beszámolója szerint Liliána azt vallotta, hogy az anyját az apja egyszer „komolyan megverte”, amikor terhes volt vele. Az első saját emléke vallomása szerint a következő: két-hároméves korában, amikor egyszer az apja elkezdte verni az anyját, ő közéjük állt, és megkérte az apját, hogy ne verje az anyját. Erre az apa a tenyerével a hátára ütött és ő elesett. Az anyja ekkor a védelmére kelt, és azt mondta Szilágyi Zoltánnak, hogy „árvává fogja tenni a gyereket”. Állítása szerint szülei rengeteget veszekedtek, mióta az eszét tudja, az édesanyja rengeteget sírt, ő pedig nagyon sokszor félt.

Amikor úszni kezdett négyévesen, az apja elkezdte vele a „tüdőztetésnek” hívott játékot: lehúzta a gyereket a víz alá és addig tartotta ott, ameddig el nem kezdett ernyedni, majd amikor felengedte levegőért, nevetve azt mondta neki, „csak nem hiszed, hogy hagynám, hogy megfulladj”.

Nem békül ki apjával Szilágyi Liliána

Azt mondta, emiatt máig légzési nehézségei vannak, és pánikrohamai is voltak. A bíró kérdésére azt válaszolta, hogy az eszméletét sosem vesztette el, de halálfélelme volt a tüdőztetés alatt.

Liliána arról is beszélt, hogy 2001-ben egyszer, amikor az apja elvitte őt az óvodából arra hivatkozva, hogy az anyja el akarja venni tőle, de ő ezt nem fogja hagyni. A gyerekre Szilágyi Zoltán rázárta otthon az ajtót. Amikor megjelent az anya, illetve az anyai nagyapja, Gyarmati Dezső és nagybátyja, akkor az anyja felkapta őt, hogy elvigye, közben a többiek az apa útját állták. Ekkor állítása szerint látta, hogy az apja elkezdte őket ütni, majd nagyapját a nyakánál fogva a falhoz nyomta.

Később sokszor kellett végignéznie azt is, hogy Szilágyi Zoltán az anyját fizikailag és lelkileg is bántalmazta: haját tépte, ököllel ütötte, hasba rúgta, fojtogatta, feltolta a falra.

2005 körülre datálja, hogy apja elkezdte vizsgálni, hogyan fejlődik a nőiessége: nő-e a melle és a fanszőrzete. Később, kamaszkorában volt, hogy meg is fogta a mellét, fenekét, amit azzal magyarázott, hogy látnia kell, elég „áramvonalas-e a teste az úszáshoz”.  Állítása szerint 2009-ben, amikor valóban elkezdett menstruálni, az apja egy vattával mintát vett az első vérzéséből és eltette. Arról is beszélt lányának, hogy a férfiakat hogyan kell szexuálisan kielégíteni. Bár ezeket Liliána egytől egyig kellemetlennek érezte, szólni nem mert.

Szilágyi Liliána újabb döbbenetes állítása: édesapja többször is megverte nagyapját

Liliána vallomása szerint a szülei nem aludtak együtt, ő aludt az apjával egy franciaágyban nagyjából óvoda végétől 12-13 éves koráig. Amikor az apja befeküdt az ágyba, átkarolta, és kiskifli-nagykifli pózba feküdt mögé.

Volt, amikor érezte, hogy a megmerevedett pénisze hozzányomódik, de ő nem mert megmozdulni, ezért nem tudta megmondani, apja ekkor ébren volt-e.

Máskor volt, hogy a férfi a hasát, a nyakát simogatta.

Az utolsó eset 2016-ban történt, amikor Liliána nem lerakott, hanem ledobott egy pendrive-ot az asztalra. Ekkor apja „elborult”, hátulról nyakon ragadta, haját tépte. Liliána elkezdett védekezni, összeverekedtek, dulakodtak, majd elmondása alapján a férfi a földre lökte, rátérdelt az alsó testére, két kezével fojtogatta, és azt üvöltötte, „Megöllek, te büdös kis kurva, megöllek, te ribanc!”

További részletek a 444.hu cikkében.

Fotó: Facebook/Szilágyi Liliána