Debrecen Hotels

Megnyílt Izrael tiszteletbeli konzulátusa Debrecenben

  2018 máj 15 / #debrecen
Google ads
Google ads

Példaértékűnek nevezte Izrael és Magyarország kapcsolatát a debreceni tiszteletbeli konzuli képviselet keddi megnyitásán Jószéf Amrani, Izrael állam budapesti nagykövete.

A vezető diplomata méltatta a két ország együttműködését a kultúra, a tudomány, az oktatás és a gazdaság területén, és azt mondta, elhivatottak a kapcsolatok további erősítésében.
Fontosnak nevezte, hogy immár Magyarország második legnagyobb városában is jelen lesznek a tiszteletbeli konzulátussal.

Jószéf Amrani utalva az Izrael állam megalakulásának 70. évfordulója alkalmából kedd délelőtt rendezett debreceni tudományos konferenciára, azt mondta, nagyon fontos pillanatban történt a konzulátus megnyitása.

Download (3)

A diplomatáknak hidakat kell építeni – mondta a nagykövet, amikor köszöntötte Hunyadi Lászlót, a debreceni Egyetem professzorát, Izrael állam debreceni tiszteletbeli konzulját.
Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere kiemelte: több mint 300 izraeli diák tanul a Debreceni Egyetemen, és a múlt évben indított Debrecen-Tel-Aviv menetrend szerinti repülőjárattal megháromszorozódott az Izraelből Debrecenbe látogató turisták száma, akiknek adott esetben ugyancsak nagy segítséget jelenthet a most megnyílt tiszteletbeli konzulátus.

Hozzátette: a finn és az ukrán után az izraeli a harmadik tiszteletbeli konzulátus Debrecenben, számukat a jövőben bővíteni szeretnék, akár diplomáciai negyedet is kialakítanának Debrecenben.

Suha György, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) miniszteri biztosa közölte: Hunyadi László professzor a 63. Magyarországon működő tiszteletbeli konzul.

A magyar kormány és a KKM álláspontját tolmácsolva fontosnak nevezte, hogy Debrecen már a harmadik konzuli képviseletnek ad otthont. Suha György a külügyi stratégia részének nevezte a konzuli nyitást, és reményét fejezte ki, hogy több misszió is nyílik Debrecenben.