Debrecen Hotels

Megköszönte saját maguknak az útfelújításokat egy debreceni képviselő

  2023 máj 10 / #debrecen
Google ads
Google ads

Indulnak az idei nagyfelületű aszfaltozások Debrecenben – számolt be sajtótájékoztatón Papp László polgármester és Majer Tamás fideszes önkormányzati képviselő május 10-én a munkálatok egyik helyszínén, a Móricz Zsigmond út Auguszta klinika előtti szakaszán. 

Az önkormányzat közlése szerint Papp László elmondta, ebben az évben összesen körülbelül 2 milliárd forintot fordít az önkormányzat Debrecen úthálózatának fejlesztésére, felújítására, új utak építésére. Nagyfelületű aszfaltozásra ebben az évben körülbelül 1,8 milliárd forintot költ a város – az elmúlt évinek a háromszorosát –, 200 millió forint feletti összeg pedig a lakossági kezdeményezésre megvalósuló útépítést szolgálja.

Több egysége van az idei közlekedésfejlesztési programnak: az első a nagyfelületű aszfaltozás, a második a már tervekkel és engedélyekkel rendelkező, lakossági kezdeményezésre megvalósuló utak építése, a harmadik pedig egy 25 utcát érintő útépítési „csomag” terveztetése. Ez utóbbi kapcsán a későbbiekben ad részletes tájékoztatást az önkormányzat, s közbeszerzési eljárás keretében már az idén szeretnék kiválasztani hozzá a kivitelezőket

– mondta Papp László.

Aszfaltozások Debrecenben

A polgármester jelezte: azért is fontos, hogy Debrecen gazdasága erős legyen, hogy ezeket a fejlesztéseket gyorsuló ütemben és nagyobb léptékben lehessen megvalósítani. 

A nagyfelületű aszfaltozások három részre oszlanak. Elsősorban a nagy forgalmú utak nagyfelületű aszfaltozása, javítása történik meg, majd a kisebb forgalmú utak kerülnek sorra. Most az első ütem indul a város egyik legforgalmasabb útszakaszán, a Móricz Zsigmond úton. Ez az út egészségügyi intézményt szolgál ki, valamint átkötő út a város két másik, szintén igen forgalmas útja, a Pallagi út és a Dóczy József utca között. Így mindenképpen indokolt volt a Móricz Zsigmond útnak az Auguszta klinika bejáratánál, másrészt a Pallagi úti torkolatnál való fejlesztése, mely utóbbi helyszín szintén rossz állapotban van. Emellett az ugyancsak nagy forgalmú Nagyerdei körút rosszabb állapotban lévő szakaszai – a nagyerdei strand gazdasági bejárata és az Egyetem téri parkoló közötti szakasz, a Simonyi út és a Martinovics utca közötti szakasz – is megújulnak. Ebben az évben a Nagyerdei körút nagy részét rendbe fogja tudni tenni a város.

Aszfaltozások Debrecenben

A Monostorpályi út felújítása a Cseresznye utcától a buszfordulóig történik meg, valamint a Derekassy István és a Függetlenség utcát is érinti a felújítás. A nagyfelületű aszfaltozások első ütemének tervezett befejezési időpontja június közepe, a második ütem a nyár folyamán zajlik majd, a harmadik pedig szeptember és november között. A második és a harmadik ütemről később ad részletes tájékoztatást az önkormányzat.

Minden útfejlesztés célja, hogy komfortosabbá, jobbá, biztonságosabbá váljanak a közlekedés feltételei Debrecenben. A polgármester azt kérte, hogy a munkálatok helyszínein minden közlekedő legyen türelmes és figyelmes, a járművezetők ne rutinból közlekedjenek, mert forgalomkorlátozásokra, torlódásokra lehet számítani.

Aszfaltozások Debrecenben

Majer Tamás önkormányzati képviselő megköszönte, hogy Debrecenben ilyen mérvű közlekedésfejlesztési munkálatok kezdődhetnek meg ebben az évben. A város a jó gazda gondosságával évről évre egyre nagyobb mértékben valósít meg ilyen beruházásokat. Mint mondta, közlekedőként ő maga türelemmel, jó szívvel viseli az útfelújításokkal járó esetleges átmeneti kellemetlenségeket, hiszen tudja, hogy a közlekedési feltételek – az utak, a járdák, a zebrák, a buszmegállók minősége – ezek révén csak jobbá válnak. Hasonló türelmet kért a debreceniektől, s azt kívánta, hogy a munkálatokat követően örömmel használják majd a felújított útszakaszokat.  

Majer Tamás Papp László Facebook-posztja alá is írt egy rövid köszönetet:

Majer Tamás debreceni fideszes képviselő