Debrecen Hotels

Megkezdték a jegyek árusítását a Bayreuth-i Ünnepi Játékokra

  2021 júl 05 / #debrecen
Google ads
Google ads

Megkezdték a jegyek árusítását vasárnap a Bayreuth-i Ünnepi Játékokra, a leghíresebb németországi operafesztiválra, amelyet a pandémia okozta tavalyi kényszerű szünet után idén újra megtartanak.
A bajorországi Richard Wagner-fesztivál a zeneszerző A bolygó hollandi című művének új bemutatójával kezdődik, a hagyományokhoz híven július 25-én, de elsőként egy női karmester, a 43 éves ukrán Okszana Liniv dirigálásával.

Idén a szokásosnál is nehezebb jegyhez jutni, mert a járványügyi korlátozások miatt a fő játszóhelyre, a Festspielhaus operaházba csak 911 nézőt engednek be a szokásos 2000 helyett, azok a rajongók pedig, akik tavaly nem kérték vissza jegyük árát az elmaradt előadások után, idén elsőbbséget élveznek a foglalásánál.

Katharina Wagner intendáns úgy véli, hogy a koronavírus-járvány nem lesz tartós hatással az operabizniszre, szerinte “az eleven élményt semmi sem pótolhatja, a streaming sem”.

A működését 65 százalékban a bevételeiből fedező ünnepi játékoknak tavaly a fesztivál elmaradása miatt 15 millió euró hiánya keletkezett, ezt a partnerek – a szövetségi állam, a bajor tartomány, Bayreuth városa és a fesztivál baráti köre – pótolják.

Az idei rendezvény programján szerepel egyebek közt a Nürnbergi mesterdalnokok és a Tannhäuser.

 

MTI