Debrecen Hotels

Megkezdődött Debrecenben az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája

  2019 Júl 17 / #debrecen
Google ads
Google ads

Megnyitotta kapuit a 19. Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája.

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara 19. alkalommal rendezi meg az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiáját 2019. július 14-23. között. A Magyarországon egyedülálló zenei rendezvény a meghívott, hazai és külföldi nagyhírű művészek és tanárok révén kiváló lehetőséget nyújt a résztvevő egyetemi hallgatók egyéni, intenzív zenei és hangszeres képességfejlesztésére, az elmélyült művészi, hangszeres munkára.

A mesterkurzusokat tartó professzorok a “Zenés esték a Nagyerdőn” sorozatban ingyenes hangversenyeket is adnak az akadémia ideje alatt a Zeneművészeti Karon.

Ahogy minden évben, úgy idén is újjáalakul a Nyári Akadémia keretében a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar, melyet a hagyományokhoz hűen Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, karmester, a Szent István Rend birtokosa, a Nemzet Művésze, Debrecen Díszpolgára és a Debreceni Egyetem díszdoktora irányít. A világzenekar tagjai Bolyky Zoltán betanító karmesterrel is készülnek a kéthetes program debreceni záróhangversenyére, melyet július 23-án, kedden 19 órától adnak majd a Kölcsey Központban. A Nyári Akadémia zárását követően ebben az évben is körútra indul a világzenekar, elsőként Budapesten, a Városmajori Szabadtéri Színpadon lépnek fel július 24-én este, majd másnap – az akadémia történetében először – Bécsben, a Minorita templomban zárják a turnét.