Debrecen Hotels

Megkezdi a felkészülést a magyar labdarúgó-válogatott az azeriek és a walesiek elleni meccsekre

  2019 máj 27 / #debrecen
Google ads
Google ads

Az Azerbajdzsán és Wales elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott keretének tagjai – hat játékos kivételével – hétfő este megérkeztek Telkibe.

A hazai szövetség (MLSZ) honlapja szerint az első két napon felméréseken vesznek részt a kerettagok, délutánonként pedig edzés szerepel a programban. A hétfő este kivételével az éjszakákat még nem Telkiben tölti a csapat: míg a munka már kedden kezdetét veszi, a hagyományos “bentlakásos” összetartás csak vasárnap startol.

Baráth Botond, Németh Krisztián, Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szalai Ádám csak később, a hivatalos FIFA-játéknapok kezdetekor csatlakozik a kerethez, míg Dzsudzsák Balázs kedden érkezik meg Telkibe.

Kádár Tamás továbbra sem vesz részt az edzéseken sérülése miatt, az egészségügyi stáb azonban már egy hete kezeli a Dinamo Kijev védőjét, hogy minél hamarabb Marco Rossi szövetségi kapitány rendelkezésére állhasson. Az ugyancsak sérült Bese Barnabás is a válogatott fizioterapeutáival végzi a rehabilitációs munkát, a harmadik, korábban sérüléssel bajlódó játékos, Kleinheisler László viszont egészséges és a hétvégén pályára lépett horvát klubja, az NK Osijek szezonzáró bajnokiján.

Az MLSZ közlése szerint a jövő szombati, Azerbajdzsán elleni idegenbeli mérkőzésre eddig csaknem 500 magyar szurkoló váltott jegyet, míg a három nappal későbbi, Wales elleni hazai selejtezőn telt ház lesz a Groupama Arénában.

A magyar csapat két forduló után három ponttal áll a csoportban.