Debrecen Hotels

Megkérdezték Márki-Zayt, van-e bizonyítéka Orbán “grazi kezeléseire”

  2022 jan 09 / #debrecen
Google ads
Google ads

Szombati, egészségüggyel kapcsolatos videójában emlegette fel a régóta közszájon forgó, ám mindeddig alá nem támasztott pletykát Orbán Viktorral kapcsolatban Márki-Zay Péter.

Az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje egész pontosan így fogalmazott:

Mi azonban vissza akarjuk adni a járóbeteg-ellátást az önkormányzatoknak, az állami egészségügyet akarjuk fejleszteni, és nem Orbán grazi magánklinikás útjait szeretnénk biztosítani a magyar embereknek.

A Telex rákérdezett, hogy Márki-Zay Péternek, illetve a kampánycsapatának van-e bármi konkrét bizonyítéka arról, hogy Orbán Viktor Grazban járt volna.

Márki-Zay válasza így hangzott:

“Orbán Viktor egészségügyi állapotára és orvosi kezeléseire vonatkozó információk a törvény által védett személyes adatok. Ebben a tekintetben őt azonos jogok illetik meg minden magyar állampolgárral.”

Majd azt is hozzátette:

“Magyar állampolgárok millióitól eltérően azonban a Fidesz kiváltságosok vezetőjeként ő megengedheti magának, hogy a világ bármelyik magánklinikáján kezeltesse magát Graztól Marbelláig.”

Végül így folytatta:

A kérdésében idézett mondat a miniszterelnök-jelölt és az Egységben Magyarországért azon vállalását tükrözi, hogy a kormánybuktatás után mindenki számára biztosítani kell a hozzáférést a színvonalas egészségügyhöz.

Mivel érdemi válasz nem érkezett, a Telex újra feltette a kérdést Orbán Viktor kihívójának.