Meghirdette, majd ellopta és eladta ismerőse segédmotorját egy vésztői férfi

2023.05.16

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétségével vádolja azt a férfit, aki a sértettől ellopta és eladta a segédmotoros kerékpárját.

A vádirat szerint a vésztői férfi 2022. január 5-én kora délután egy internetes alkalmazáson keresztül egy férfinak felajánlotta, hogy elad egy segédmotoros kerékpárt. A jármű azonban nem a sajátja volt, hanem az édesanyja szomszédjáé, aki nem tudott az ügyletről. Az elkövető az érdeklődővel váltott üzenetek során még fényképet is küldött a járműről, majd még aznap megegyeztek, hogy azt a férfi 60 ezer forintért megveszi.

Az elkövető ezért aznap éjjel engedély nélkül bement a közeli településen élő sértett udvarára, és a fészerből ellopta a segédmotoros kerékpárt, amit később átadott a bűncselekményről nem tudó vevőnek. A férfi megjavítgatta a motort, amit rövidesen eladott egy másik személynek, aki később továbbadta egy ismeretlen személynek.

A lopással a sértettnek 170.000 forint kára keletkezett, ami nem térült meg, ezért a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság által végzett nyomozás során kérte kárának megtérítését.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség az elkövetővel szemben kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat. Vádiratában indítványozta, hogy a Berettyóújfalui Járásbíróság a vádlottat fogházbüntetésre és közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélje, valamint kötelezze a sértettnek okozott kár megtérítésére.

az eredeti hír itt elérhető