Debrecen Hotels

Meghalt egy 39 éves koronavírusos tanár, de nem szerepel az elhunytak listájában

  2020 okt 07 / #debrecen
Google ads
Google ads

Egy vidéki kórházban hunyt el szombaton az a 39 éves tanár, aki nem került be a kormány elhunytakat listázó statisztikájába – írja a 444.hu.

A portál a tanár feleségétől megtudta, a férfi betegsége szeptember 17-én megfázásos tünetekkel kezdődött, majd tünetei másnapra sem enyhültek, ezért felhívta a háziorvosát. A hétvégére nagyon megromlott az állapota, láza lett, fájt a torka, folyamatosan köhögött. Hétfőre már annyira rosszul volt, hogy nem kapott levegőt. Újra felhívta a háziorvost, aki kórházba rendelte.

Először a covid-gyanús vidéki osztályra került, mintát vettek tőle. Két nappal később megjött a pozitív tesztje. Ezután átkerült az igazolt covidosok intenzív osztályára,

de addigra már összeomlott a légzése, géppel lélegeztették, mesterséges kómába került. Az orvosok megállapították, hogy kétoldali tüdőgyulladás alakult ki nála, a koronavírus-fertőzés a szívére is ráment.

Október 3-án a szervezete feladta a harcot és elhunyt.

Müller Cecília: 52 elhunytnál nem találtak semmilyen társbetegséget

A zárójelentésében azt írták, összességében elmondható, hogy a hypertoniás, diabeteses betegnél SARS-2 COVID kiváltotta légzési elégtelenség, ARDS többszervi elégtelenségbe progrediált, mely komplex intenzív terápiával sem volt már reverzálható és a beteg halálát okozta.

A portál rákérdezett az operatív törzsnél, hogy az elhunyt személy miért nem szerepel a listában. Válasz egyelőre nem érkezett.