Debrecen Hotels

Meghalt Eddie Van Halen

  2020 okt 06 / #debrecen
Google ads
Google ads

65 éves korában, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Eddie Van Halen, a világ egyik legismertebb gitárosa, a Van Halen együttes alapító tagja.

A TMZ beszámolója szerint Van Halent a Santa Monica-i kórházban érte a halál, felesége, fia, volt felesége, valamint bátyja – aki a zenekar dobosa – körében.

Eddie Van Halen több mint tíz éve küzdött már a rákkal, amely a közelmúltban a zenész agyára és egyéb szerveire is átterjedt. Bár korábban erős dohányos volt, azt hitte, azért alakult ki daganat a torkában, mert gitárjának fém pengetőjét gyakran a szájába vette.

A Van Halen nevű amerikai hard rock együttest melyet 1972-ben alapított Eddie Van Halen gitáros, Alex Van Halen dobos, David Lee Roth énekes és Michael Anthony basszusgitáros Pasadenában, Kaliforniában. Az együttes 1978-as bemutatkozó albuma, a Van Halen mérföldkőnek számít a hard rock és heavy metal történetében.

Legismertebb számuk a Jump, ezzel sikerült a Billboard-lista élére kerülniük, és számos egyéb országban is vezették a slágerlistákat: