Debrecen Hotels

Meghalt a kirúgott szívsebész egyik műtétre váró betege

  2018 okt 04 / #debrecen
Google ads
Google ads

Mire a műtéthez szükséges papírok megérkeztek, Székely László elbocsátása zajlott, így nem tudták előjegyezni műtétre a beteget.

Néhány hete küldték el Székely Lászlót a a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetből, mert külső segítséget kért egy műtéthez – nem mellesleg életet mentett ezzel a szabályszegéssel.

Népszava most arról értesült, hogy miután a professzort kirúgták, meghalt az egyik műtétre váró betege. A lap úgy tudja, az 55 éves betegnek speciális egyedi érimplantátumra lett volna szüksége.

„Az orvosa elindította az eszköz legyártásához, és beültetéséhez előírt engedélyezési folyamatot, ám mire a papírok megérkeztek, addigra Székely László elbocsátása már zajlott”

– részletezi a Népszava. A beteget így nem tudták előjegyezni műtétre. A napokban pedig átszakadt a főverőere és meghalt.

A lap azt is megtudta, míg Székely heti 2-3 műtétet végzett, mostanra olyan megoldást sikerült találni, hogy egy másik neves szívsebészt áthívnak a Honvédkórházból, aki azonban csak heti 1 műtétet vállal.

(24.hu)