Megfigyelte, majd kirabolta az idős embert a nyíradonyi férfi

2018.01.11

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat a rabló ellen a Debreceni Járásbíróságon.

2017. október 23-án délben a vádlott a belváros egyik élelmiszerboltjából kilépve észlelte, hogy előtte, az utcán gyalogosan halad egy idős férfi.

A sértett röviddel ezt követően bement az egyik pénzintézet zárt helyiségébe, ahol a pénzautomaták voltak elhelyezve.

A vádlott ezt látva elhatározta, hogy a sértettől megszerzi az általa kivett készpénzt. A nyíradonyi férfi maga is bement az épületbe, az egyik pénzkiadó automatából lekérdezte a saját számlaegyenlegét, miközben figyelte a mellette lévő sértett tevékenységét. A sértett a pénzkiadó automatából 25.000,- forintot vett ki, azt a pénztárcájába, majd a nadrágja zsebébe tette és kilépett az utcára.

A vádlott követte az idős férfit és a közelben lévő téren mögé lépett, hátulról az alkarjával a nyakát átfogva felszólította arra, hogy adja át a nála lévő pénzt, ellenkező esetben őt megszúrja.

A sértett segítségért kiáltott, azonban a nyíradonyi férfi benyúlt az idős férfi nadrágzsebébe és onnan kivette a pénztárcáját, majd egy erőteljes mozdulattal a sértettet ellökte, aki a földre esett.

A vádlott elfutott a helyszínről, majd átnézte a pénztárca tartalmát, abból kivett 33.200,- forintot, a tárcát pedig a közelben lévő épület betonrésébe rejtette.

A 75 éves sértett a vádlott magatartása következtében 8 napon belül gyógyuló testszerte zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A nyomozó hatóság az eljárás során a pénztárcát megtalálta, azt kiadta a sértettnek, ez által az okozott kárból 2.000 forint megtérült.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlott ellen a bűncselekmény felismerésére, elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat. A vádiratban fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.

az eredeti hír itt elérhető