Megérkezett Debrecenbe a „Kis Zseni Mentális Aritmetikai Iskola”

2018.01.18

Az Európában egyedülálló japán módszerrel dolgozó agyfejlesztő tréninget 4-12 éves korú gyermekeknek ajánlják, mert ebben az időszakban fejlődik legintenzívebben az emberi agy.
Ez egy innovatív Iskola, amely az ősi számológép használatán alapszik. Eszköze az abakusz,
amely segítségével megtörténik a jobb és bal agyféltekék összekapcsolása és hozzájárul a rejtett agyi képességek fejlesztéséhez.

Az abakusz használata biztosítja, hogy a számok többé már nem csak vizuális jelek a mennyiségről, hanem tárgyakká válnak és a golyók elhelyezkedésével a térben vannak
jelölve. A számokat most láthatjuk, megérinthetjük és irányíthatjuk. Minden szám érinthető és „igazivá” válik, fizikai formát kap az abakuszon található golyó által.

Pozitív hatással van más képességek fejlődésére is: a gyermek figyelme megerősödik és tartóssá válik, könnyebben dolgozza fel és érti meg az információkat, képzelőereje megnő, képeket tud formálni agya segítségével, teljesítménye az élet bármely területén kiemelkedőbbé válik, és könnyebben oldja meg a problémákat.

Az órák kiscsoportos formában, egyéni képességeknek megfelelően játékosan, szórakoztató tevékenységekkel, kreatívan zajlanak. Minden gyermek saját magához képest válik „Kis Zseni”-vé, azáltal hogy kihozzák belőle képességeinek maximumát.

Az iskola február 3-án indul, részletek a honlapon és az iskola facebookos oldalán.

az eredeti hír itt elérhető