Debrecen Hotels

MÁV: már több mint félmillió jegyet vásároltak a Vonatinfóval

  2018 nov 14 / #debrecen
Google ads
Google ads

Több mint félmillió menetjegy kelt el júniustól novemberig a jegyvásárlási funkcióval is kibővített Vonatinfó mobilalkalmazáson keresztül – közölte a MÁV szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint az elektronikus jegyváltás népszerűsége – a gyorsaság és a kényelem mellett – a 10 százalékos kedvezménynek is köszönhető: csaknem 750 millió forintot takarítottak meg az utasok az alkalmazás használatával, ugyanakkor a MÁV-START bevételei is emelkedtek.

Az interneten egyébként október végéig már 7,6 millió jegyet vásároltak az utasok, s ez 100 százalékos növekedés 2017 hasonló időszakához képest; ma már 10-ből 9 esetben ezt választják az utasok.

Mint írták, az Eurobarometer által, az unió 26 tagországában végzett legfrissebb vasúti felmérésből kiderült, hogy a vasúti személyszállítási szolgáltatást igénybe vevő magyar válaszadók 93 százaléka elégedett a jegyvásárlási szolgáltatásokkal, míg az EU-s átlag 84 százalék. Magyarország a jegyvásárlás egyszerűségét tekintve negyedik a rangsorban, amihez a MÁV-START jegyértékesítési rendszerének fejlesztése is hozzájárult – tették hozzá.