Debrecen Hotels

Márki-Zay: ne egymást marjuk, hanem Orbán Viktor leváltásán dolgozzunk!

  2022 jan 04 / #debrecen
Google ads
Google ads

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában szerepelt kedd este Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért nevű ellenzéki formáció miniszterelnök-jelöltje.

Márki-Zayt szembesítették az újévi beszédéből kiragadott, és önállósult részletével, miszerint “a koronavírus által is megtizedelt idős korú lakosság nagyobb része szavazott a Fideszre 2018-ban.”

A politikus azt mondta, az egy tragédia, hogy hányan haltak meg Magyarországon a covidban, és aki ebbe “bármi mást magyaráz bele, az téved”. Úgy látja, az időskorú magyar lakosság valóban a Fideszre szavaz, de nem hiszi, hogy megsértett volna bárkit, hiszen egyáltalán nem örül annak, hogy bárki meghalt, ez egy tragédia, sajnálja, ha ezt valaki félreértette.

Hangsúlyozta, hogy a legtöbb halott Magyarországon volt eddig a covid alatt, ezért ezt a kormányt le kell választani. Úgy fogalmazott, hogy az ellenzéknek nem a covid miatt van több szavazója, és az tény, hogy az idősek közül többen szavaznak a Fideszre – de tragikus módon az időseket ez a kormány magára hagyta, hiszen pont nekik adtak kínai vakcinát.

Ők lesznek Márki-Zay Péter kampányának “beszélő fejei”

Márki-Zay Péter jobban örült volna, ha a Jobbik elnöke arról beszél, hogy a Fidesz “hogyan pusztítja a nyugdíjasokat”, és nem az ő “vállalhatatlan” szavait kritizálja.

Arra a kérdésre, hogy bocsánatot kér-e ezért a kijelentésért, azt mondta: ha bárki boldogabb lesz ettől, bocsánatot kér, Jakab Pétertől is bocsánatot kér, de szerinte az ellenzéknek azzal kellene foglalkoznia, hogy az egyetlen cél Orbán Viktor leváltása.