Debrecen Hotels

Márki-Zay: eddig csak Orbán telepített be migránsokat; Fidesz: “SorosGyurcsánybaloldal!”

  2021 nov 18 / #debrecen
Google ads
Google ads

Egy ellenzék alakította kormány együtt kívánna működni a Frontex-szel, az európai határvédelmi ügynökséggel. A magyar rendőrök mellett és nem helyett legitim az Európai Unió közös határőrségének bevonása a határ védelmébe – jelentette ki Márki-Zay Péter (MMM) ellenzéki miniszterelnök-jelölt csütörtökön Röszkén.

A politikus az ideiglenes biztonsági határzárnál tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, az ellenzék programja megtartani azt, ami jó, nemcsak a családtámogatást, az alacsony adókat, hanem a határt védő kerítést is. Hozzátette: a kerítés az illegális migráció megakadályozásának működő eleme, az ellenzék választási győzelmét követően is marad a határt védő kerítés. Úgy fogalmazott: bár Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy magyarokat csak magyarokkal lehet pótolni, a gyakorlat nem ezt mutatja.

A kormány 2019-ben 55 ezer, de még 2020-ban, a járvány idején is 43 ezer Európai Unión kívüli migránst telepített be Magyarországra.

Az ellenzék elsősorban magyar munkavállalók hazacsábításával kívánja megoldani a munkaerőhiányt. A pandémia lehetőséget adott volna arra, hogy “a járvány miatt Nyugat-Európából hazatérő magyaroknak itt kínáljunk megélhetést” – közölte Márki-Zay Péter.

A készülő ellenzéki választási program belügyi és rendészeti területéért felelős Lengyel Róbert siófoki polgármester azt mondta, történelmi bűnnek tartja a nagy múltú és kiváló szakembereket felvonultató magyar határőrség megszüntetését. Ugyanakkor jó döntést hozott a kormány, amikor elkészült a déli határszakaszt az illegális migrációval szemben védő kerítés – tette hozzá.Az MMM elnökségi tagja  megismételte, a kerítésre szükség van, az meg kell tartani. Hangsúlyozta azonban, hogy a kerítés önmagában nem fogja útját állni az illegális migrációnak.

Az évtizedekig rendőrként szolgáló politikus szerint már most is igen jelentősek a magyar rendőrség létszámproblémái. “Méltánytalan és megalázó az a bér, amiért rendőreink a hazát szolgálják” – mondta, hozzátéve: ha így folytatódik, nem lesz, aki védje határainkat.
A polgármester helyesnek tartja a kormány ígéretét a hivatásos állománynak szánt hat havi fegyverpénzről. Ugyanakkor azt mondta, jó néhány száz vagy ezer rendőr ezt az összeget várja, s utána készül elhagyni a testületet, mert egészen egyszerűen nem tud megélni a béréből.
Lengyel Róbert kijelentette, az új kormánynak elsők között a magyar rendőrségen kell rendet tennie, anyagi forrásokat kell biztosítani a testületnek. A politikus közölte, el kell gondolkodni – a korábbi határőrség mintájára – elsősorban a schengeni határokon különleges rendészeti egységek fölállításáról.

Fidesz: Soros, Gyurcsány, “baloldal”

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke és baloldali szövetségesei politikáját képviseli az ellenzéki előválasztáson megválasztott miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter – írta a Fidesz az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte, hogy Márki-Zay Péter csütörtökön Röszkén, az ideiglenes biztonsági határzárnál tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: egy ellenzék alakította kormány együtt kívánna működni a Frontex-szel, az európai határvédelmi ügynökséggel.

A Fidesz közleményében azt írta: Márki-Zay Péter rendszeresen kiáll a migráció mellett, nyíltan beszél a migráció előnyeiről és arról, hogy be kell fogadni a migránsokat, integrálni kell őket.

“A Soros-tervet egyedül a baloldal akarja végrehajtani”

– hangsúlyozták, hozzátéve: teljesen mindegy, mit ígér a baloldal a kerítésről. Azt is mondták, hogy “nem lesz gázáremelés”, aztán háromszorosára emelték a gáz árát – jegyezték meg.

A Fidesz szerint “a baloldal egy szó nélkül végrehajtaná Brüsszel megrendeléseit és betelepítenék a migránsokat Magyarországra is”. “A bevándorlástól egyedül a nemzeti kormány védi meg Magyarországot, a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal betelepítené a migránsokat és bevándorlóországot csinálnának hazánkból is” – fogalmazott közleményében a nagyobbik kormánypárt.

(MTI)