Debrecen Hotels

Mark Zuckerberg gratulált Karikó Katalinnak

  2021 szept 10 / #debrecen
Google ads
Google ads

Mark Zuckerberg a közösségi oldalán gratulált Karikó Katalinnak a koronavírus elleni vakcina kifejlesztése miatt.

A koronavírus elleni vakcinák kifejlesztését lehetővé tevő felfedezésükért újabb elismerésben részesült Karikó Katalin és kutatótársa, Drew Weissman. A páros tagjainak munkája előtt ezúttal a Breakthrough-díjjal tisztelegtek, de nem ez az egyetlen elismerés, ami jelenleg körbejárja a világsajtót – írja a Blikk.

Ahogy a lap is megírta, a Facebook milliárdos megalkotója, Mark Zuckerberg a közösségi oldalán gratulált Karikóéknak a koronavírus elleni vakcina kifejlesztésében vállalt munkájuk miatt.

Zuckerberg és felesége, Priscilla közösen alapították a Breakthrough-díjat, hogy a felfedezések élvonalában lévő tudósokat ünnepeljük.

Idén különösen izgatott vagyok a díjazottak, Karikó Katalin és Drew Weissman munkája miatt, amelyet a Covid-vakcina kifejlesztése érdekében végeztek. Kutatásuk évtizedekkel ezelőtt kezdődött, hogy megtudják, hogyan lehet felhasználni az mRNS azon képességét, hogy immunválasz kiváltása érdekében fehérjék előállítására tanítsa a sejteket. Erőfeszítéseik előkészítették az utat az mRNS használatához a Pfizer/BioNTech és a Moderna vakcinájában, és megnyitották az utat az mRNS jövőbeli vakcinákban és betegségek – köztük potenciálisan a HIV és a rák – kezelésében való felhasználása előtt. Gratulálunk a 2022-es Áttörés-díj valamennyi nyertesének

– írja Mark Zuckerberg.