Debrecen Hotels

Már külföldön is felfigyeltek a nánási öko gazdálkodásra

  2018 Sze 14 / #debrecen
Google ads
Google ads

Hajdúnánásra vezetett az ökogazdaság iránt érdeklődő vendégek útja.

Egyre többször ad hírt a hajdúsági település arról, hogy nemcsak határainkon innen, de túlról is érkeznek küldöttségek, akik megszeretnék ismerni azokat a helyi erőforrásokat, gazdaságfejlesztési eszközöket, melyeket Hajdúnánás kihasznált az elmúlt időszakban.

Ezeket a fejlesztéseket nem hagyják szó nélkül azok a hazai és külföldi települések sem, akik szeretnék alaposabban szemügyre venni ezeket a gazdaságélénkítő eszközöket.

Legutóbb, szeptember 13-án a dán parlament mezőgazdasági bizottságának néhány tagja érkezett a városba, akik elsősorban a helyi ökológiai gazdálkodást szerették volna közelebbről megismerni. A delegációt Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere kalauzolta körbe. A polgármester kiemelte, hogy egy rövid, de igen tartalmas program részesei lehettek a delegáció tagjai, akik, mint elmondták, számukra is újszerű megközelítésből láthattak egy helyi ökológiai gazdálkodást.

A Kendereskertben megtekintették a növénytermesztést és az állattenyésztést, ahova ellátogatott Kirsten Geelan, a Dán Királyság nagykövete, Daniel Holm Woods, nagykövet-helyettes és Erling Bonnesen, a bizottság elnöke is, akik pozitív tapasztalatokkal távoztak a településről.

1-DSC_7537 1-DSC_7539 1-DSC_7540 1-DSC_7553 1-DSC_7555 1-DSC_7569 1-DSC_7591 1-DSC_7595 1-DSC_7622