Debrecen Hotels

Majdnem belehalt a koronavírus-fertőzésbe egy 24 éves magyar vízilabdázó

  2020 okt 14 / #debrecen
Google ads
Google ads

Iszonyú szenvedéseken ment keresztül Tóth Kristóf.

A 24 éves játékos a magyar vízilabda-válogatott honlapjának adott interjújában arról beszélt, hogy az OSC-Újbuda csapatából egyszerre többen fertőződtek meg, a 14 játékos közül 10-nek lett pozitív a tesztje.

Eleinte csak szúró fájdalmat érzett a mellkasában és a hátában. Amikor már aludni sem tudott tőle, felhívta a mentőket, akik tanácsára Algopyrint vett be. Ez egy darabig segített, de ébredés után kiújultak a fájdalmak, és másnap már a Szent László Kórházban kötött ki.

A kórházban a Covid-fertőzés és a tüdőgyulladás mellett kétoldali masszív tüdőembóliát diagnosztizáltak Tóth Kristófnál.

Ezután életem legrosszabb félórája következett. Borzalmas fájdalmat éreztem a mellkasomban és a hátamban egyszerre, valamennyi levegővételnél, minden egyes mozdulatnál. Folyt rólam a víz, mint egy erős kondiedzés után, és már beszélni sem tudtam. Sajnos az is bekövetkezett, hogy elkezdtem fulladni, semmilyen módon nem kaptam levegőt. Örök hála az ápolóknak, nővéreknek, akik villámgyorsan rendbe tettek, s elkezdték egy orrszondával adagolni belém az oxigént

– számolt kálváriájáról a sportoló.

A fiatal vízilabdázó mindkét tüdejében megjelent a rögösödés, de szerencsére nem zárta el a vér útját. Orvosai szerint csoda, hogy nem esett össze és nem halt meg, mert ez egy rossz mozdulattól bekövetkezhetett volna.

Tóth Kristóf úgy érzi, kapott egy új életet, miután másfél hétig kellett a légzését segíteni. Összesen három hetet és három napot töltött kórházban, tünetei három hétig kínozták.