Debrecen Hotels

Magyarviccet mesélt Ferenc pápa, majd beültették a Szépművészeti Múzeumba

  2021 szept 12 / #debrecen
Google ads
Google ads

Érkezése után rögtön kedvenc viccével szórakoztatta fogadóbizottságát Ferenc pápa a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – derül ki Habsburg Eduárt, Magyarország vatikáni nagykövete tweetjéből.

A vicc pedig – amin Habsburg állítása szerint halálra röhögte magát – így szól:

Miért fogunk magyarul beszélni a mennyországban? Mert egy örökkévalóságig tart megtanulni!

Az egyházfő a Szépművészeti Múzeumban találkozott Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, a magyar püspöki kar tagjaival, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a magyarországi zsidó szervezetek delegációjával.

Orbán Viktor miniszterelnök arra kérte Ferenc pápát vasárnapi budapesti találkozójukon, hogy ne hagyja elveszni a keresztény Magyarországot – mondta az MTI érdeklődésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Ferenc pápa találkozója (j) Orbán Viktor miniszterelnökkel az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséje előtt a Szépművészeti Múzeumban 2021. szeptember 12-én. Középen Áder János köztársasági elnök (takarásban). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A közlés szerint Orbán Viktor átadta Ferenc pápának annak a levélnek a másolatát, amelyet IV. Béla magyar király IV. Ince pápához intézett. A katolikus egyházfő a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjére érkezett Magyarországra.